Kostel Nanebevzetí Panny Marie vystavěný v letech 1703–05 stavitelem A. Di Maggi na místě původního vyhořelé svatyně. Ve sklepení rozsáhlá kostnice. Obklopen hřbitovem, v jehož horním rohu nízká barokní zvonice z roku 1696. Jižně od kostela farní budova (1736).
Pohled na kostel z jihu
Lesní cestou do nedalekých Oselec lze dojít ke kapličce, u které vyvěrá léčivý pramen jménem Kloubovka. Další lesní cestou do Oselec lze dojít skoro až k magickému místu, kterému vévodí majestátný buk, prý 300 let starý. Má úctyhodných 32 m výšky.
historie

Nad obcí Kotouň se nachází kostel Nanebevzetí Panny Marie postavený v letech 1703–1705. Je vystavěn stavitelem Antoniem Di Maggi na místě původního kostelíka z roku 1475, který vyhořel. Ve sklepních prostorech se nachází zachovalá kostnice. Kolem kostela je hřbitov, kde v horním rohu stojí barokní zvonice. Vedle kostela stojí zachovalá fara, která stojí také za zmínku. Pokud budete mít cestu kolem, doporučuji se zastavit. Zastávka stojí za to, už jen pro krásný rozhled po okolí.

Plzeňský kraj,  Plzeň-jih  (PJ), Kotouň