Původně románský kostel, z poloviny 13. století. Kolem roku 1300 byl přestavěn raně goticky. Jednolodní kostel je zakončen pětibokým presbytářem, ve kterém je křížová klenba z roku 1500. Loď byla barokně upravena v 18. století. Věž na severozápadní straně lodi byla zvýšená po roce 1836.
© Milan Caha 07/2014
Původně románský kostel, z poloviny 13. století. Kolem roku 1300 byl přestavěn raně goticky. Jednolodní kostel je zakončen pětibokým presbytářem, ve kterém je křížová klenba z roku 1500. Z gotických prvků se zachovala tři zazděná okna se zbytky trojlistých kružeb a raně gotický portál do předsíně sakristie. Loď byla barokně upravena v 18. století. Věž na severozápadní straně lodi byla zvýšená po roce 1836. Mobiliář je převážně z 18. století, jeho nejvzácnější součástí je soška Madony z poloviny 15. století.
Milan Caha (zdroj: Kokaisl, P, Kokaislová, P: Kostely a kaple v klatovském okrese. 2. díl, Bývalé politické okresy Domažlice, Přeštice, Strakonice a Sušice, Praha : Nostalgie, 2013), 25.9. 2014

půdorys kostela podle F. Kašičky a B. Nechvátala
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek