Kostel pochází z roku 1344. Rozsáhlé úpravy v pseudorománském stylu provedeny v roce 1872 a při té příležitosti také prodloužen. Další stavební opravy a úpravy jsou datovány k roku 1935. Dochován v dobrém stavu až dodnes.
kostel od jihozápadu
Kostel se nachází zhruba ve středu obce - na kopci vedle hřbitova a nádraží. Obec leží směrem na Nymburk, což je z Prahy směrem na Mladou Boleslav, exit Benátky nad Jizerou, směrem na vesnici Lipník. Z Lipníku pak směrem na Čachovice a Všejany. Kostel je vzhledem k svému umístění na kopci velmi dobře viditelný a díky perfektní údržbě září do dálky.
Aleš Marek, 18.11. 2005
historie

První zmínky o kostelu pocházejí z roku 1344. Rozsáhlé úpravy v pseudorománském stylu byly provedeny v roce 1872 a při té příležitosti byl také prodloužen. Další stavební opravy a úpravy jsou datovány k roku 1935. Kostel je jednolodní, obdélníkový s pětiboce uzavřeným gotickým presbytářem z poloviny 14. století, se sakristií po severní straně. Presbytář je sklenut jedním polem křížové klenby a závěru paprsčitě s žebry na baldachýnových konzolách. Zařízení je veskrze pseudoslohové, původní hlavní barokní oltář byl okolo roku 1897 nahrazen pseudorománským ze sychrovské dílny rodiny Bušků, barokní sochy svatého Václava a svatého Víta byly uloženy na půdě sakristie. Boční oltáře a ostatní zařízení kostela je rovněž pseudoslohové, opět z dílny rodiny Bušků. Kamenná kazatelna pochází z 18. století. Pod kruchtou se nachází obraz Umučení Páně, z první poloviny 18. století, pocházející ze zrušeného kláštera…  číst dále

Aleš Marek /podle Umělecké památky Čech, svazek 4/, 18.11. 2005

Středočeský kraj,  Mladá Boleslav  (MB), Všejany