Původní vodárenská věž z dvacátých letech 20. st. byla v roce 2005 přestavěna. Po rekonstrukci tak vznikla stavba, která nyní slouží jako penzion s restaurací a kruhovou vyhlídkou.
Vodárenská věž v Novém Bohumíně
© Pavel Vítek 03/2007
Graficke pismenko Starou vodárenskou věž najdeme jen pár minut od centra Nového Bohumína v Koperníkově ulici. V okolí stojí několik sportovních zařízení. Najdeme zde aquacentrum s plaveckým bazénem s tobogánem a relaxačním bazénem. Dále je v blízkosti zimní stadion, který také slouží jako víceúčelová sportovní hala. V nedalekém parku Petra Bezruče se nachází nový amfiteátr, který slouží jako letní kino hobby park s dětským hřištěm.

popis

Po skončení původní funkce vodárenské věže, postavené ve dvacátých letech 20. století byla nevyužívaná a chátrající věž v roce 2005 přestavěna. Po rekonstrukci tak vznikla stavba, která je architektonickým unikátem s atypickým a atraktivním uspořádáním interiéru. Nyní slouží jako penzion a jeho název je Penzion ve věži. Nad přízemní halou s recepcí je v šesti patrech k dispozici dvanáct dvoulůžkových pokojů. Z kruhové vyhlídky v sedmém patře