Zaniklý hrad. Dle arch. výzkumu spadá existence hrádku do 2. pol. 13. stol. a 14 stol. Majitelé blíže neznámí. Nedaleko ležela středověká osada, spadající snad pod Panskou vyhlídku, snad pod nedaleký hrad Jurův kámen.
Pohled na vrchol Kotouče s Panskou vyhlídkou
Graficke pismenko Panská vyhlídka-původně terénní relikty hrádku, který se nacházel na severozápadním okraji vrcholu Kotouče, asi 1 km jihozápadně od města Štramberka, které i s velkou částí vrcholu Kotouče pohltil lom na vápenec, který zde funguje dodnes. Vyvýšený výběžek spadal na třech stranách skalnatým srázem, a tak zcela stačilo zabezpečit jen východní stranu lokality. Tu přeťal asi jen 5 m široký příkop a val. V ní byl také zakomponován pahrbek, asi místo po hlavním věžovitém objektu. Na tomto místě byl později postaven malý kostelík. Uzavřený areál 54 m dlouhý a 16 m široký byl dostatečně velký, aby postačil potřebám feudála. Středověký kostelík se nacházel při patě ...

zaniklý
     Nový Jičín  (NJ)