rozhledna Chmelový maják

Pivní maják v chrámu chmele a piva
Věž pojmenovaná jako Chmelový maják byla postavena v roce 2009. Má výšku čtyřicet metrů a podobu kvádru o rozměrech šest krát šest metrů. Na jejím vrcholu je vyhlídková plošina. Během cesty ve výtahu jsou promítány filmy. Prohlídku je nutné rezervovat předem.
Graficke pismenko V Žatci v roce 2009 vyrostla nová dominanta města. Věž pojmenovaná jako Chmelový maják má výšku čtyřicet metrů. Její stavba byla součástí projektu Chrámu chmele a piva. Věž, pivní maják, má podobu kvádru o rozměrech šest krát šest metrů. Těleso věže je tvořeno dvěma v sobě umístěnými tubusy. Na vrcholu je zakončena symbolickou chmelnicí v podobě sedmi ocelových tyčí s průměrem 27 centimetrů se speciálním nasvícením. Střecha věže slouží jako vyhlídková plošina Samotná výstavba věže vyšla na zhruba 19 milionů. Je v ní umístěn atypický výtah s multimediální projekcí v podlaze a ve stropě. V něm jsou během jízdy nahoru promítány filmy ...