Kostel sv. Václava v Radičevsi byl původně postaven jako gotický, ale dnes má barokní podobu. Jednolodní stavba má pětiboký závěr s opěráky a hranolovou věž v západním čele. Vnitřní zařízení pochází z 18. století. Vnitřní strana jižní hřbitovní zdi obsahuje několik klasicistních náhrobků.
© Prudký Martin, 02/2012
Radičeves se nachází několik kilometrů jižně od Žatce. Nemá železniční spojení se světem, leží při hlavní silnici z Mostu do Plzně – a kostel stojí západně od ní.
Prudký Martin, 26.2. 2012

historie

Barokní kostel sv. Václava v Radičevsi byl postaven původně jako pozdně gotický na vyvýšenině na jižním okraji obdélníkové návsi. Je jednolodní, s hranolovou věží nad vstupem a pětibokým presbytářem s opěráky. Právě dispozice presbytáře a portál sakristie dokládá gotický původ kostela. Loď, na rozdíl od presbytáře sklenutého křížovou žebrovou klenbou, má plochý strop. Zařízení vévodí barokní

Prudký Martin podle Uměleckých památek Čech - Emanuel Poche a kolektiv, www.farnost-zatec.cz, 26.2. 2012
    Ústecký kraj,  Louny  (LN), Radíčeves