Rekonstruovaný třístřílnový objekt čs. opevnění XI./186/C vz. 36 kontrolující řeku Bílinu a provoz na silnici Ústí n/L - Trmice. Jediné muzeum opevnění na Ústecku a jedno z mála muzeí tohoto typu objektu spravuje KVH Trmice. Cílem je uchování památky na odhodlání našeho národa k obraně republiky.
Objekt krátce po zahájení rekonstrukce

Lehký objekt XI./186/C - Muzeum lehkého opevnění vzor 36 Ústí nad Labem-Hostovice

Graficke pismenko Jedná se o objekt, budovaný v roce 1936 jako součást československého opevnění proti vzrůstající agresi sousedních nepřátelských států, v tomto prostoru konkrétně Německa. Objekt leží v úseku XI. Trmice, jde o typ C, tedy třístřílnový. Byl vyzbrojen třemi kulomety, zde mohlo jít pravděpodobně o kombinaci lehkých kulometů vz. 26 a těžkého kulometu vz. 24 (popř. vz. 7/24) systému Schwarzlose. Výbava interiéru této pevnůstky byla skromná – pouze střelecké stolky a periskop. Osádku objektu tvořilo 6 mužů. Objekt měl kontrolovat provoz na silnici Ústí nad Labem-Trmice a zamezit pokusu o překročení řeky Bíliny v tomto prostoru. Postřelovat ...
Martin Vlach, 21.6. 2014