Původně tvrz přestavena na renesanční zámeček. V 1. čtvrtině 18. stol. jej Ostašovští upravili barokně. V l. 1836–1921 zámek vlastnili Sinové, kteří zde umístili sbírky obrazů, knih a hudebních nástrojů. R. 1921 zámek odkoupil stát, který jej upravil na sociální ústav. Dnes ústav provozovaný ČCE.
hlavní zámecké průčelí od jv.
Osada s tvrzí Mizliboriz byla založena již ve 12. století. V roce 1531 získal od posledních pánů z Arklebic zdejší panství Václav Chroustenský z Malovar. Za něj byla tvrz přestavena na renesanční zámeček. Ten nechal v první čtvrtině 18. století tehdejší majitel, Ondřej Kryštof z Ostašova, upravit barokně. Přestavbu vedl rakouský architekt Jakub Prandbauer, který se mimo jiné podílel i na úpravách zámku v nedalekých Jaroměřicích nad Rokytnou. Roku 1760 koupil Myslibořice hrabě Rudolf Chotek, nejvyšší kancléř Království českého. V letech 1836–1921 zámek vlastnili Sinové, kteří zde umístili svoje sbírky obrazů, knih a hudebních nástrojů. Roku 1921 zámek odkoupil stát, který v roce 1928 upravil budovu zámku na sociální ústav. Dnes je v zámku domov seniorů, který od roku 1992 provozuje Českobratrská církev evangelická.

půdorys přízemí, šrafovaně gotická tvrz, tečkovaně renesanční rozšíření, neznačeně mladší zdivo
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek