V roce 1664 se v Krnčičích uvádí dvůr s "panským" domem, jehož přestavbou po roce 1718 vznikl zámek, jenž byl hlavním sídlem tehdejšího majitele Krnčic Františka Josefa z Ostašova. V roce 1753 připadá zámek majiteli panství Moravské Budějovice Františku Václavu Wallisovi, jehož rodu patřil až do roku 1945.
Severní nároží s barokní bránou
Graficke pismenko V roce 1664 krnčický statek koupila od Dětřicha z Olešničky Lukrecie z Ostašova. V kupní smlouvě se píše o dvoru a domu, což bylo označení pozdějšího zámečku, který se někdy označoval jako tvrz. Její dcery Anna Františka provdaná Gringerová a Marie Kateřina provdaná z Kounic postoupily v roce 1685 statek Janu Ottovi z Kounic. V roce 1718 jej získává Josef z Ostašova, který zmíněný dům přestavěl v zámeček, jenž se stal jeho hlavním sídlem. Jeho potomci prodali Krnčice v roce 1753 majiteli panství Moravské Budějovice Františkovi Václavovi Wallisovi, přičemž při prodeji se výslovně připomíná tvrz, čímž je míněn dnešní zámeček. ...
Dohňanský Dušan, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 9.7. 2020
    přestavěno