Moje místa 0
Unikátní mohutná, více jak 4 m vysoká, pozdně gotická kamenná muka z období kolem r. 1500, tvořená sloupem zakončeným bohatě zdobenou lucernou s reliéfy světic a ze života Krista. Boží muka s odpočívadlem se nacházejí u rozhledny nedaleko Staroviček.
čelní pohled
Graficke pismenko Ojedinělá, více než 4 m vysoká, pozdě gotická kamenná boží muka z období kolem roku 1500. Boží muka jsou tvořena mohutným odstupňovaným kamenným sloupem zakončeným čtyřbokou lucernou s reliéfní výzdobou. Reliéfy znázorňují výjevy ze života Krista a dvou světic. Na čelní straně je ukřižování, pod nímž je kolčí štítek. Na protější straně je umístěna patronka obce svatá Kateřina. Na zbývajících stranách je Ježíš nesoucí kříž a svatá Barbora. Původně boží muka stávala v obci před kostelem, ale vzhledem k úpravám v jeho okolí byla přemístěna na současné místo asi v 80. letech 19. století. V roce 2000 byla boží muka zrekonstruována a v roce ...
David Hamza , 30.5. 2010