Moje místa 0
Méně zřetelné tvrziště na koruně s neobvyklou zvoničkou u hl. silnice. Tvrz zde vznikla zřejmě po vyplenění opatovického kláštera. V r. 1436 král Zikmund dává ves do zástavby Zdeňku Švábovi z Chvalovic. Tvrz zaniká někdy po roce 1493.
Těleso tvrziště s kapličkou
Graficke pismenko Kdy vznikla tvrz není jisté – možná ji založil opatovický klášter, či nějaký leník tohoto kláštera, či snad vznikla až po roce 1421, kdy byl tento klášter zničen husitskými vojsky Diviše Bořka z Miletínka. V roce 1436 dává ves král Zikmund do zástavby Zdeňku Švábovi z Chvalovic. Po dalších zástavních držitelích ji získává v roce 1493 Vilém z Pernštejna, který ji připojuje k pardubickému panství. Dnes se z tvrze dochoval pouze pahorek, valy i příkopy postupně zanikly. V roce 1840 je ještě na katastrální mapě patrný vodní příkop na severní straně tvrziště. Na koruně tvrziště je neobvyklá okrouhlá zvonička.
Petr Nožička, čerpáno z: Kol. autorů: Encyklopedie českých tvrzí II, Argo 2000, Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku VI., Východní Čechy, Nakladatelství Svoboda, Praha 1989, 20.4. 2010