Barokní vodní mlýn z r. 1772, dostaven r. 1776, v r. 1793 doložen dnešní název. Obytný objekt si uchoval zdobný barokní štít, v nice nad římsou je pískovcová soška sv. Floriána.
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Mlýn stojí téměř na hranicích s Polskem, na samém konci vesnice Otovice, po pravé straně řeky Stěnavy. Tento stylově dobře dochovaný barokní mlýn byl postaven v roce 1772 (jak ukazuje letopočet na klenáku sklepení). Nedochovaná mlýnice byla postavena r. 1776, v r. 1793 je doložen dnešní název mlýna. Obytný objekt si uchoval zdobný barokní štít, v nice nad římsou je soška sv. Floriána. V mlýně jsou místnosti s původními barokními klenutými stropy a další barokní detaily, včetně reprezentativního loubí. Na výzdobu budovy, ostění a zárubně, byl v hojné a jinde nevídané míře použit červený broumovský pískovec.