Kamenné náhrobní desky šesti příslušníků rodiny Kinských, posledních majitelů panství a zámku Lešná. Je zde pochován jak hrabě August, který nechal zámek přestavět, tak jeho syn hr. Filip. Náhrobky se nacházejí v areálu kostela v Lešné.
Celkový pohled na odkryté náhrobní desky členů rodu Kinských
náhrobní desky byly odkryty za vydatné pomoci p. Mgr. Romana Řezáče, vynikajícího redaktora webu Hrady.cz. Touto cestou mu velmi děkuji.
Graficke pismenko Ačkoliv je Lešná, ležící 6 km severozápadně od centra Valašského Meziříčí, jen menší obcí, má hned několik významných historicko - architektonických památek. Kromě zámku můžeme při zdejším farním kostele najít i další zajímavosti odkazující na zašlou šlechtickou slávu obce a zámku. Kromě chátrající Beesovy kaple je nedaleko kostela několik poměrně prostých kamenných náhrobků posledních majitelů zámku, hrabat Kinských. Naposledy zde byl pochován hrabě Filip Kinský v roce 1939. I když již Kinští v Lešné nežijí, místní občané i po takřka 70 letech na náhrobky občas donesou drobné květy či zapálí na památku svíčku.

Popis jednotlivých náhrobků Kinských v Lešné
    1. Náhrobní deska majitele panství a zámku Lešná či Spálova (okr. Nový Jičín), Filipa hraběte Kinského, císařsko-královského komořího a rytmistra ve výslužbě. Filip Kinský se narodil 31. května 1861 a zemřel 8. dubna 1939. Prostá obdélná deska je označena jménem hraběte s jeho císařsko královským titulem a datumy narození a úmrtí. Nad jménem, v horní části náhrobku je kamenný znak Kinských v ozdobné kartuši s hraběcí korunkou. 2. Náhrobní

Jan P. Štěpánek s využitím J. Tichánek a Z. Šerý: Šlechtická sídla na Novojičínsku, Butterfly, Opava 2003, 15.12. 2006

pomník, památník
    Zlínský kraj