Mariánský sloup z r. 1839 od Baltazara Leopolda Piskoře podle návrhu Antonína Piskoře. Socha Immaculaty na vrcholu je ze staršího sloupu z r. 1729.
mariánský sloup z r. 1839
© Milan Caha 11/2008
Mariánský sloup na hranickém Masarykově náměstí byl postaven na místě staršího sloupu z 18. století v roce 1839 hranickým kameníkem Baltazarem Leopoldem Piskořem podle návrhu bratra Antonína Piskoře. Socha Immaculaty na vrcholu sloupu je původní, z roku 1729.
Milan Caha (zdroj: Bohumil Samek: Umělecké památky Moravy a Slezska, Academia, Praha 1994), 8.11. 2008

Olomoucký kraj,  Přerov  (PR), Hranice