Stavba fary byla dokončena r.1732 v barokním stylu. V druhé pol.20.st. objekt zchátral. Po r.1990 zde olomoucká arcidiecéze zřídila ADCŽM Přístav, středisko pro práci s mládeží. Budova opravena a přistavěny i další objekty zajišťující chod zařízení.
Čelní jižní průčelí od západu
Obec Rajnochovice leží na severovýchodním úbočí Hostýnských vrchů. Při cestě po silnici č.II/150 z Bystřice pod Hostýnem do Valašského Meziříčí odbočit v obci Komárno vpravo a přes Podhradní Lhotu dojedeme do Rajnochovic. Rajnochovické leží také při železniční trati č. 303 Valašské Meziříčí – Bystřice pod Hostýnem – Kroměříž – Kojetín, ale z nádraží do obce je to 3 km, opět přes Podhradní Lhotu. Faru najdeme na jihovýchodním konci obce před hřbitovem, jihovýchodně od kostela.

Budova fary v Rajnochovicích

Jedná se o vrcholně barokní stavbu zřejmě z první poloviny 18. století.