Hrady.cz
Arboretum bylo založeno r. 1828 hrabětem Eugenem Černínem, původně jako školka okrasných dřevin, která měla zásobovat park u zámečku Lázeň. Později, v l. 1841-1848 byla školka upravena na arboretum. Je zde přes 200 druhů převážně severoamerických dřevin. Od r. 1969 je park národní přírodní památkou.
Arboretum leží zhruba 2 km od Chudenic, poblíž je rozhledna Bolfánek.
27.6. 2013

NPP Americká zahrada
    Arboretum Americká zahrada bylo založeno roku 1828 hrabětem Eugenem Černínem, původně jako školka okrasných dřevin, která měla zásobovat postupně vznikající park u nedalekého zámečku Lázeň u Chudenic. Později změnil hrabě Černín svůj původní úmysl a rozhodl se přeměnit školku v arboretum - trvalou sbírku živých dřevin, které bylo budováno v letech 1841 - 1848. Název Americká zahrada je používán již od r. 1844, vznikl na základě toho, že v lesní