R.1718 koupil Vidlákovu Lhotu Ferdinand Schönpflug a postavil patrový zámek. V r.1744 byl přikoupen ke Konopišti. Zámek je prosté barokní sídlo s mansardovou střechou se šestibokou vížkou. Slouží k bytovým účelům.
Zámek
© Pavel Vítek 02/2006
Ves Vidlákova Lhota se nachází 4 km severozápadně od Benešova. Poprvé se připomíná v r. 1409. R. 1654 celou ves získala Pražská kapitula. V r. 1718 koupil Vidlákovu Lhotu od kapituly Ferdinand Schönpflug a postavil si tu patrový zámek. V majetku jeho rodu zůstal do r. 1744, kdy byl připojen ke Konopišti, s nímž pak sdílel stejné osudy. Zámek je prostí jednopatrové stavení obdélníkového půdorysu stojící na svahu pod statkem. Budova je kryta mansardovou střechou, která je ozdobena šestibokou vížkou. Zámek je v soukromém vlastnictví a slouží jako byty. Veřejnosti je nepřístupný.
Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Západní Čechy, Nakladatelství Svoboda 1984, 10.2. 2006

Středočeský kraj,  Benešov  (BN), Vidlákova Lhota