Hřbitovní barokní kaple, postavená v letech 1616–1618 rodinou Mensdorffovou. Prý byla zbudována 28 farníky, jako dík přežití morové epidemie v r. 1616. V letech 1997–1998 důkladně opravována. Stavba je na seznamu kulturních památek jako součást areálu kostela.
pohled z hlavní brány
Obec je dobře přístupná jak sítí cyklostezek, tak i autem či autobusovou linku. Kousek od kaple je pohostinství.
Jaromír Schoffer , 16.5. 2010

Kaple sv. Máří Magdaleny
    Hřbitovní barokní kapli sv. Maří Magdaleny nechala postavit v letech 1616–1618 rodina Mensdorffova, z níž pocházel olomoucký kardinál Dietrichštejn. Traduje se, že byla zbudována 28 farníky, jako dík za to, že přežili morovou epidemii v r. 1616. V kapli je dřevěný oltář, upravený na boží hrob, nad oltářem a za ním je napodobení krápníkové jeskyně se sochou světice. Na břidlicové střeše je korouhev s letopočtem a erbem Dietrichštejnů. Korouhev

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.