Pamětní kámen umístěný na dohled od Znojma na Kraví hoře jako připomínka znojemského patriota Antona Vrbky (1860–1939), který původně vybudovali jeho přátelé v roce 1925 (ještě za jeho života). Po 2. sv. válce zničen, obnoven v roce 2005 novodobým znojemským Okrašlovacím spolkem.
Vrbkův kámen
Graficke pismenko Pamětní kámen Antona Vrbky (1860–1939), který proslul činností pro Znojemské muzeum. Zřízen byl v roce 1925, ještě za jeho života, kamarády na Kraví hoře u Znojma na místě, kam rád chodíval. Po druhé světové válce byl odstraněn. Teprve v roce 2005 byl obnoven znojemským Okrašlovacím spolkem v místech poblíž historické stezky ze Znojma do Konic, po které dnes vede červená turistická značka a cyklostezska č. 5000. Od kamene je dobrý rozhled.

pomník, památník
     Znojmo  (ZN)