Lovecký zámeček přímo na česko-rakouské státní hranici jihovýchodně od Vranova nad Dyjí vznikl před rokem 1799 jako součást krajinných úprav vranovského panství.
Pohled od jz.
Graficke pismenko Vzhledem k blízkosti státní hranice tudy nevede žádná turistická značka, tudíž přístup k němu není značený. Dá se ovšem najít, ale interiér je pro veřejnost nepřístupný. Výhled do údolí Dyje, kvůli němuž byl zřejmě zámeček také postaven, není vzhledem k lesnímu porostu už žádný.
D.Dohňanský, 4.2. 2020

historie

Zámeček vznikl v letech 1793-1799, kdy byl majitelem vranovského panství Josef Hilgartner z Lillenbornu. Je to jednopatrová polygonální věžovitá stavba krytá mansardovou stanovou střechou. Zajímavosti je půlkruhový válec na jihozápadní straně, který v sobě skrývá točité schodiště vedoucí do sálu v prvním patře. Zámeček prošel po r. 1990, kdy přešel pod správu Národního parku Podyjí, celkovou rekonstrukcí. V současné době slouží potřebám

D.Dohňanský podle F.Musil : Neznámé zámky Moravy a Slezska, 4.2. 2020
     Znojmo  (ZN)