Most nad údolím Robečského potoka v lokalitě Karba na severozápadním okraji Zahrádek. Součást Severočeské transversální dráhy, otevřené 1898 společností Ústecko-teplické dráhy. Dodnes původní ocelová konstrukce, doplněná třemi kamennými klenbami.
Ocelová část mostu od severozápadu
Graficke pismenko Most překonává počátek Pekelského údolí, kterým protéká Robečský potok na své cestě z Novozámeckého rybníka (viz heslo Novozámecká průrva) do Ploučnice. Samotný most je nepřístupný, lze se dostat k oběma jeho krajním opěrám (na levém břehu vede červená turistická značka, nad pravým břehem neznačená pěšina).

Železniční most v Zahrádkách
    Společnost Ústecko-teplické dráhy (ÚTD) začala v polovině 90. let 19. století stavět tzv. Severočeskou transversální dráhu Řetenice - Lovosice - Česká Lípa - Liberec. Jejím účelem bylo napojit Českou Lípu a Liberec přímo na severočeskou uhelnou pánev, zlí jazykové tvrdí, že ji ÚTD stavěla především proto, aby snížila vyměřovací základ svých daní. Trať měla podle původních projektů ze Zahrádek do České Lípy vést Pekelským údolím, občanským