Zmizelá tvrz z poloviny 14. století, která zanikla pravděpodobně během třicetileté války (1618-1648). Tvrz nejspíše stávala v místě dnešního domu č.p. 1.
čelní pohled na č.p.1 (tvrz ?)
od jihozápadu
Graficke pismenko Obec Domaželice leží 9 km jihovýchodně od Přerova při silnici Přerov-Bystřice pod Hostýnem. Tvrz podle lidové tradice stávala v místech dnešního domu č.p. 1, který stojí na mírném návrší v čele návsi asi 60 m jihovýchodně pod zdejším kostelem (kostel sv. Jakuba Většího). Obec Domaželice leží 9 km jihovýchodně od Přerova při silnici Přerov-Bystřice pod Hostýnem. Tvrz podle lidové tradice stávala v místech dnešního domu č.p. 1, který stojí na mírném návrší v čele návsi asi 60 m jihovýchodně pod zdejším kostelem. Domaželice se v písemných pramenech uvádějí v roce 1339, kdy byly v držení Jiříka z Domaželic. Tvrz se ve vsi připomíná prvně roku 1360, kdy ...
Ondřej Štěpánek podle F. Spurný a kol. : Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku-severní Morava, Svoboda, 1983, 4.7. 2006

zaniklý
     Přerov  (PR)