Celodřevěná vyhlídka nestandardní konstrukce byla postavena v roce 2018. Vznikla jako pokus o nenásilné začlenění stavby do krajiny. Vyhlídka byla postavena za podpory Fakulty výtvarných umění v Brně VUT a občanského sdružení Jiná Krajina jako semestrální práce během studia.
Graficke pismenko Vyhlídka, která vznikla v roce 2018 za podpory Fakulty výtvarných umění VUT v Brně a občanského sdružení Jiná Krajina.
Jednalo se o semestrální práci během studia, která měla oživit zpustlé místo v krajině, dříve sloužící jako napáječka pro dobytek. Jedná se spíše o „sochařský“ objekt, protože umístění není úplně vhodné na výstavbu rozhledny. Každopádně z jejího vrcholu může člověk spatřovat další sochy v krajině od Pavly Kačírkové a Jana Ambrůze.
Vrchol vyhlídky je 5,5 m nad zemí a umožňuje výhled přes koruny stromů na další umělecké objekty v krajině. Je součástí strategické intervence do krajiny se snahou o co největší propojení se samotným místem.
Samuel Šrom, red. upr., 23.10. 2018