Lázeňský dům vznikl přestavbou menšího „Janova domu“ z 1. pol. 19. stol. R. 1902 byl přestavěn Dušanem Jurkovičem na dvoupatrovou čtyřkřídlou budovu s pokoji a koupelnami, kde se podávaly uhličité koupele. Ve své době byl zván barevnou pohádkou. R. 2002 byl zrekonstruován, dnes slouží jako hotel.
Lázeňský dům vznikl přestavbou bývalého jednopatrového domu vybudovaného Františkem Vašíčkem v 1. polovině 19. stol. Dnes se jedná o dvoupatrovou čtyřkřídlou budovu. Velká část stavby využívá dřevěné prvky.
27.6. 2005
historie

Samotné minerální prameny jsou zmiňovány již v 1. polovině 15. stol. K rozvoji lázeňství však došlo až za hraběte V. Serényiho. Luhačovické panství bylo v majetku šlechtické rodiny Serényiů od roku 1629. Lázeňskou část od nich roku 1902 koupila Akciová společnost Lázní Luhačovických. Když se prameny minerální vody v roce 1777 dostaly do lexikonu lázní habsburské monarchie, začalo být okolí pramenů zvelebováno a v roce 1789 nechal hrabě Vincec Serényi u pramenů postavit hostinec. Po roce 1902 došlo k výraznému rozvoji lázní za účasti architekta Dušana Jurkoviče. Ten dokonce v roce 1913 vypracoval studii na řešení lázeňského centra. Přestavba Janova domu, byla jednou z jeho prvních staveb v Luhačovicích.

Zlínský kraj,  Zlín  (ZL), Luhačovice