Protože v obci nikdy žádný svatostánek nebyl, vystavěli místní obyvatelé v roce 1992 kostel sv. Antonína Paduánského. Kostel vystavěn na náklady farnosti a dárců za dobu pouhých 4 měsíců. Nevelký, ale prostorný (pojme až 100 lidí) kostelík je moderně vybaven.
Kostel sv. Antonína Paduánského v Bukovanech u Olomouce
© Pavel Vítek 09/2014
Graficke pismenko Obec Bukovany leží 10 km východním směrem od města Olomouc, pod Svatým Kopečkem. S Olomoucí jsou Bukovany spojeny příměstskou dopravou. Až do roku 1990 byly součástí obce Velká Bystřice. 24. listopadu 1990 se obec osamostatnila a v roce 1998 získala erb a prapor. Kostel sv. Antonína Paduánského se nachází u parku v severozápadní části obce.

popis

Bukovany jsou poprvé zmiňovány v roce 1131. V obci nikdy nebyl vystavěn žádný svatostánek a obyvatelé obce museli docházet do kostela ve Velké Bystřici. Až v roce 1992 se místní občané rozhodli svatostánek vystavět. Kostel byl postaven na náklady farnosti a dárců a ještě téhož roku vysvěcen olomouckým biskupem Janem Graubnerem. Stavba trvala necelé čtyři měsíce. Nevelký kostelík je prostorný a pojme více než 100 lidí. Interiér je moderně

Olomouc  (OL)
    Bukovany