Zámek prvně zmiň. r. 1398 jako tvrz v majetku Budka z Borotína, později tvrz zpustla (15. stol.), r. 1566 obnovena (A. Feldendorfer). R. 1719 v maj. Freienfelsů, r. 1774 tu nechává Václav z Freienfelsu postavit pozdně barokní zámek. R. 1948 zestátněn, v obd. 1963–2000 zde byl Ústav sociální péče.
Graficke pismenko První zmínka o vsi je z roku 1365, kde je majetkem Budka z Borotína, je možné že už v této době zde stála tvrz. Poprvé se písemně její existence uvádí v roce 1398. V průběhu husitských válek je majetkem horlivého stoupence husitů Jana Hlaváče z Mitrova.Tvrz zpustla pravděpodobně v 15. století v průběhu česko-uherských válek. Počátkem 16. století je uváděna jako pustá, v průběhu 16. století byla obnovena. V roce 1566 je uváděna jako obydlená a sídlí zde Alexandr Feldendorfer, který se psal z Borotína. V 17. století patří Borotín k Letovicím, a to bylo pravděpodobně důvodem zániku tvrze nejpozději za ...
Petr Nožička, čerpáno z:Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku II., Severní Morava, Nakladatelství Svoboda, Praha 1983, 23.4. 2011

popis

Dvojposchoďový pozdně barokní zámek čtvercového půdorysu uprostřed rozsáhlého parku, pravděpodobně na místě někdejší tvrze. Čelní fasáda je zvýrazněna tříosým rizalitem zakončeným trojúhelníkovým tympanonem, nad nímž je na vrcholu střechy umístěna barokní věžička. Přízemí od prvního patra je odděleno výraznou římsou.
    Petr Nožička, čerpáno z:Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku II., Severní Morava, Nakladatelství Svoboda, Praha 1983, 6.5. 2011

tvrz přestavěná na zámek
    není známo