Empírový zámek, jehož základní podoba je dodnes zachována, byl vybudován v roce 1828 za Antonie Dubské, rozené Piatti z Drnovic, tehdejší majitelky Drnovic a Lysic. V roce 1924 za Albrechta Dubského byl se zdejšího dvora se zámkem zřízen zbytkový velkostatek. V současné době je v soukromém vlastnictví.
Jv. čelní průčelí s dvouosým rizalitem.
Graficke pismenko Rozsíčka se poprvé připomíná v roce 1374 jako příslušenství kunštátského panství náležejicího Heroltovi z Kunštátu. V roce 1558 se stala příslušenstvím panství lysického a v roce 1666 panství drnovického. Až na přelomu 17. a 18. století zde nechali majitelé statku Schlögelové vybudovat dvůr, jehož součástí byla i budova určená pro správu dvora. Písemně se poprvé připomíná v roce 1739, kdy ho koupil Leopold z Ditrichštejna. V roce 1828 nechala tehdejší majitelka Lysic a Drnovic Antonie Dubská přestavět dvůr v empírovém slohu. Pravděpodobně úplně nový zámek vznikl v johovýchodním traktu dvora a sloužil pro letní pobyt ...
D. Dohňanský, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 1.6. 2020
     Blansko  (BK)