Dřevěná rozhledna z r. 2005. Sponzor stavby byl Svazek obcí Svitava a Jihomoravský kraj. Výhled je kruhový, ničím nerušený ani nestíněný v plném rozsahu 360°. K rozhledně je přístup z obce Huť Svaté Antonie, nebo z autobusové zastávky Lysice - Perná.
malý chlum - rozhledna

Rozhledna Malý Chlum

Dřevěná rozhledna byla postavena v červenci roku 2005 tesařem Janem Opatřilem z Doubravice nad Svitavou. Iniciátorem a sponzorem stavby byl Svazek obcí Svitava a Jihomoravský kraj. Rozhledna vyšla celkem na 320.000 Kč a je vkusně doplněna stylovými lavičkami a držáky na kola. Žertem se o ní říká, že je to největší posed v republice ale to nic nemění na faktu, že výhled je tu skutečně nádherný a to kruhový, ničím nerušený ani nestíněný v plném rozsahu 360°.
K rozhledně se dostanete pěšky z obce Huť svaté Antonie po červené turistické značce. Druhou variantou je vystoupit na autobusové zastávce "Lysice, Perná", kam se z Brna dostanete snadno, protože zastávka je na hlavním tahu z Brna na Svitavy a zastavují zde (na znamení!) autobusy také směrem na Boskovice nebo Velké Opatovice.
    Jihomoravský kraj,  Blansko  (BK), Krhov