Zděný mlýn holandského typu z r. 1875. Zdivo je z cihel. Mlýn je volně přístupný. Zachované mlecí zařízení ve mlýně již není.
2_Větrný mlýn Kunkovice
Stav ke dni 10.09.2006
Graficke pismenko Zděný mlýn holandského typu si nechala na výšině severně od obce postavit roku 1875 paní Molínková, ještě téhož roku se začalo mlít. Do kdy byl mlýn v provozu nevíme, roku 1944 byl majitelem mlýnu Edmund Molínek. Někdy před rokem 1978 jej zakoupil František Zelinka, který se jej pokoušel opravit. Došlo však pouze na opravu střechy r. 1978. Soudě podle lešení kolem mlýna byly zřejmě v 90. letech 20. století plánovány nějaké další práce.

popis

Budova mlýna je vysoká 9,9 m, z toho 3,4 m tvoří osmnáctiboká jehlancovitá střecha. Samotná stavba má tvar mírně se zužujícího kužele, u země má průměr 8,4 m, pod střechou 8 m. Otáčivá střecha nesla větrné kolo o průměru 15 m.