Cyrilka

Pustevny, Radhošť
Jednoduchá vyhlídka zvaná Cyrilka v podobě drobného altánu s cibulovitou střechou. Nabízí výhledy jak na sever, na Ostravsko, tak na jih, na hory. Převážně slouží jako vyhlídka na areál Pusteven.
vyhlídka Cyrilka
© Jan P. Štěpánek 12/2007
Graficke pismenko Z Pusteven (1010 m.n.m.) na Radhošť (1129 m.n.m.) se dostaneme hřebenovkou po modré značce kolem vyhlídkového altánku Cyrilka. Na cestě jsou místa s nádhernými rozhledy, ale žádné již neumožňuje výhled z jednoho místa do všech stran.
Z Cyrilky je výhled do Frenštátské kotliny s Trojanovicemi, na Pálkovické hůrky, Štramberskou Trúbu, na Čertův Mlýn (1207 m.n.m.), Kněhyni (1275 m.n.m.) a největší Beskydský vrchol Lysou horu (1323 m.n.m.).
Pozor, shodným název Cyrilka, je pojmenována významná pseudokrasová lokalita na Pustevnách, jejíž rozsáhlý systém podzemních prostor dosáhl již 370 m.

věž
    Zlínský kraj