Hrady.cz
Dřevěná rozhledna byla postavena v listopadu roku 2011. Dosahuje celkové výšky 15 metrů, plošina je ve výši 12 metrů a čtyři podlaží jsou spojena 47 schody. Jméno získala po matce majitele zdejšího areálu. Rozhledna byla slavnostně otevřena 17.3.2012 a je volně přístupná.
Graficke pismenko Dřevěná rozhledna byla postavena na podzim v roce 2011. Jméno získala po matce majitele areálu Zdeňce Galatíkové, která stavbu rozhledny se zájmem sledovala, ale jejího dokončení se již nedočkala.
Rozhledna byla postavena místní akční skupinou (MAS) Hříběcí hory a.s. v rámci projektu hipostezek Po formanských stezkách, Křížem krážem Moštěnkou a Hříběcími horami. Na projektu spolupracovala MAS Hříběcí hory a MAS Partnerství Moštěnka za finanční podpory EU z prostředků programu rozvoje venkova LEADER.
Rozhledna má celkovou výšku 15 m, vyhlídkovou plošinu ve výši 12 m, 4 podlaží, 47 schodů a byla slavnostně otevřena 17.3.2012. Je volně přístupná a vstup se řídí místním návštěvním řádem. Z rozhledny je široký výhled do okolí. Kousek pod rozhlednou je travnatá parkovací plocha.
JC podle cedule, 25.6. 2015