Barokní zámek přebudovaný v 2. pol. 17. stol. z původní tvrze. Po požáru na počátku 18. st. bylo přistavěno severní křídlo, později i třetí křídlo a terasa s balustrádou. Tím získal zámek dnešní podobu. Nyní slouží zámek školským účelům.
Zámek Koryčany
Město na jihozápadním okraji Chřibů. V něm je zajímavý židovský hřbitov. Nedaleko se nachází zřícenina hradu Cimburk.
Dnes je v zámku učiliště.
28.5. 2002

historie

Podnětem ke zřízení stálého panského obydlí byla značná odlehlost a nehostinnost obytných prostor hradu Cimburka. V roce 1611 se v Koryčanech poprvé připomíná panské obydlí na kopci za farou. V roce 1631 u něho stávala také kaple. Pro své větší rozměry byla tvrz nazývána v 17. století i zámkem. Ale v této podobě tvrz nakonec jako panské sídlo nevyhovovala. Proto dal po roce 1677 František Gabriel Horecký vybudovat na jejím místě barokní zámek,

weselka, 28.5. 2002
    Koryčanská tvrz vznikla až počátkem 17. století. Podnětem ke zřízení stálého panského obydlí byla značná odlehlost a nehostinnost obytných prostor hradu Cimburka, takže v r. 1611 se v Koryčanech poprvé připomíná panské obydlí na kopci za farou. V r. 1631 u něho byla i kaple. Pro své větší rozměry byla tvrz nazývána v 17. století i zámkem, mimo jiné také proto, že Koryčany se staly střediskem cimburského panství. Ale ani v této podobě tvrz

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 21.4. 2004