Terénními úpravami v roce 1988 zcela zaniklé tvrziště v poloze Hulínův kopec, jenž dostal název podle rodiny Hulínů, která před asi čtyřmi generacemi v místě bydlela. Bývalé tvrziště se nachází v těsném sousedství kostela sv. Alžběty Durynské (100 m západně od něj) v místě domu č. p. 9.
Pohled na tvrziště od západu
Obec Vnorovy se poprvé objevuje k roku 1249 v predikátu olomouckého komorníka Parduse. O tvrzi v něm není ale žádná zmínka stejně jako v roce 1378, kdy Zdeněk ze Šternberka připojil Vnorovy k Veselí. Později zde sídlil Mikuláš ze Zástřizl a po roce 1490 Václav z Vojslavic. Zmínka o tvrzi, a to již pusté, je až z roku 1515, kdy se Vnorovy připomínají v rámci světlovského panství. Vznik tvrze není tedy historicky datován, ale uvažuje se o její existenci někdy mezi lety 1380-1510.
V současné době se v areálu nacházejí domy č. p. 8 a 9 s jejich zahradami. Západní svah tvrziště zaujímají schodovité terasy, které byly vytvořeny v rámci technických úprav pozemků v 80. letech minulého století. Nedochoval se žádný zbytek příkopu či valu.
D.Dohňanský - zdroj: M.Plaček- Ilustrovaná encyklopedie moravských hradů, hrádků a tvrzí. OÚ Vnorovy, 25.2. 2020
    Jihomoravský kraj,  Hodonín  (HO), Vnorovy