Moje místa 0
Po bezejmenném opevnění zbyl příkop a val, náznak dvou menších budov. Jádro mělo přibližně tvar písmene L. Kruhový pahorek skrývá snad zbytky centrální stavby. Hrad zřejmě plnil funkci vojenského či strážního bodu.
východní část jádra přes okružní příkop
Graficke pismenko K opevnění nevede turistická značka, v mapě KČT č. 41 „Česká Sibiř a Táborsko sever“ je chybně označeno. Správná je poloha podle odkazu na tomto serveru. Nejlepší přístup je od vrcholu kóty 582,9 vyznačené trigonometrickým bodem – od něj je opevnění cca 70 metrů k západu.
Na místě je vidět mohutný příkop a val, v terénu pak náznak dvou menších budov. Nejvýraznější je téměř 5 m široký kruhový relikt, který může ale patřit i nedostavěné rozhledně. Pozor, v odborné literatuře koluje lehce nepřesný půdorys.
Pavel Zany Komárek, 11.4. 2004

historie

O opevnění neznámého jména v pozici Černý les nad osadou Lovčice prameny mlčí. Od zbytku kopce je masivním čtvrtkruhovým příkopem vysekaným ve skále odděleno jádro přibližně ve tvaru písmene L. Na zbývajících stranách je buď prudký svah nebo skála. Uprostřed jádra je přibližně kruhový pahorek skrývající snad zbytky centrální stavby, další budova stála zřejmě podél severního čela jádra. Přestože na povrchu není vidět žádné zdivo a neobjevili