Původně renesanční budova staré radnice vybudována v 16. století. Radnice několikrát vyhořela a její vzhled se v důsledku pozdějších oprav a přestaveb zásadně změnil. Nyní zde sídlí Městské muzeum Sedlčany.
© Milan Caha 09/2009
Budova stojí na severovýchodním nároží náměstí. V budově je kromě expozic též knihovna a kavárna s bezplatným Wi-Fi připojením na internet.
16.10. 2009
historie

Budova staré radnice byla vybudována na východní straně sedlčanského náměstí v 16. století. Původně se jednalo o okázalou renesanční budovu zdobenou sgrafity. Radnice několikrát vyhořela a její vzhled se v důsledku pozdějších oprav a přestaveb zásadně změnil. V historii budova sloužila rovněž jako sídlo okresního soudu, hejtmanství a dokonce i k obytným účelům. Nyní v budově sídlí Městské muzeum Sedlčany, které zde v roce 2002 vybudovalo stálou expozici. Ta zahrnuje dějiny Sedlčanska od pravěku do novověku, zvláštní síně jsou věnovány Jakubu Krčínovi a Josefu Sukovi.

Středočeský kraj,  Příbram  (PB), Sedlčany