Jednoduchý jednopatrový pozdně barokní zámek postavený r. 1775 Janem Karvínským z Karvíně na místě bývalé tvrze ze 14. století, zpustlé v 17. století. V 19. století přistavěno zadní obytné křídlo.
První zmínka o vsi je z roku 1381, kdy zemřel Markvart z Bolechovic. Dále jsou zmiňováni Vykéř z Bolechovic (jako příznivec podjednou) v roce 1423 a Jindřich z Bolechovic v roce 1448 a 1450 (příznivec strany poděbradské). Na začátku 16. století patřila tvrz Janu Žehartovi z Nasevrk, který ji prodává v roce 1539 Janu Snětskému ze Snětu. Snětští panství prodávají Bedřichovským z Lomné a členka tohoto rodu Anna Kateřina Měděncová z Vesce v roce 1622 prodává panství Zdeňkovi Lvovi Libštejnskému z Kolovrat. Připojením tohoto panství k Uhřicím tvrz zpustla. V roce 1704 získává panství Tomáš Popovský ze Šafenbachu. Bylo zde postaveno skromné sídlo, pravděpodobně nešlo o zámek, protože roku 1716 se zde uvádí „byt panský“. Skutečný zámek byl postaven až roku 1775 Janem Karvínským z Karvíně na místě původní ...
Petr Nožička, čerpáno z: kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, díl IV. , Svoboda, Praha 1985, 12.3. 2010
    Středočeský kraj,  Příbram  (PB), Bolechovice