Renesanční zámek, původně tvrz z r. 1366. Po roce 1561 ji vyženil J. Černín z Chudenic. Patrně v tomto období byla tvrz přestavěna na renesanční zámek. Po jeho smrti zámek zdědil Diviš Černín popravený 21.6.1621 na Staroměstském nám.
celkový pohled od jihovýchodu
zbytky tvrze jsou v ohrazeném areálu soukromé firmy, při naší sobotní návštěvě byl přítomen pouze jeden zaměstnanec zřejmě ukrajinského původu, který na náš dotaz cosi zamumlal. Považovali jsme to za souhlas a prohlédli jsme si alespoň dvě místnosti gotického paláce. Jak by se na případný zájem o návštěvu tvářili kompetentnější zaměstnanci těžko říct.
Severní fronta budovy se obrací do areálu obecního úřadu, fotografovat ji však bylo nemožné, z této strany je zarovnána pytli s plastovým odpadem.

dějiny
    Roku 1366 jsou uváděni bratři Jaroslav a Mikuláš z Nedrahovic, jejichž potomci drželi Nedrahovice až do konce 15. století. Rod vymřel před rokem 1496, kdy bylo rozděleno dědictví po Václavu z Nedrahovic a jeho dceři. Roku 1530 prodal Ondřej Víta ze Rzavého tvrz v Nedrahovicích Janu st. Kalenicovi z Kalenic, od něhož ji zase roku 1550 koupil Petr Zálužský z Podhoří. Ten roku 1561 odkázal Nedrahovice své druhé

popis
    Z gotické tvrze se dochovalo přízemí malého paláce o rozměrech cca 13,5x6,5 metru a zdmi cca 1,5 m silnými datovaného do poloviny 15. století. Přízemí je rozděleno na tři valeně zaklenuté místnosti – prostřední téměř čtvercovou doplňují na obou stranách dvě úzké podlouhlé komory. Do střední místnosti vede obdélný portálek, do východní půlkruhem zakončený. Vstup do východní místnosti byl pohlcen

půdorys, černě gotické zdivo, křížkovaně pozdně gotické, šrafovaně renesanční
    Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek