Patrový barokní zámek s obdélným půdorysem přestavěný zřejmě z původní tvrze, ze 17. stol. v hospodářském dvoře. Stavebník neznámý. Prvními majiteli byli Břekovci z Ostroměře. Od roku 1853 byl majitelem Suchdola dr. František Ladislav Rieger
zámek Suchdol
Vladykové pocházející z příbuzného rodu Břekovců z Ostroměře se připomínají už ve 2. pol. 14. stol. Na listinách se podepisovali jako Volkéř a Tobiáš ze Suchdolu, též psaný z Hrádku (Kozího Hřbetu). Sídlili na tvrzi, která je někdy lokalizována na kopec nad rybník Hájek. Měla zde být podzemní chodba, jejíž východ vyúsťuje u mlýna pod rybníkem Hájek. Jindy je tvrz lokalizována na místo dnešního zámku. Na tvrzi hospodařili asi od roku 1480 bratři Jan a Petr. Roku 1518 zdědili po strýci Bohuslavovi Červený Hrádek , připojili k němu Suchdol a tvrz opustili. Suchdol patřil Břekovcům z Ostroměře až do pol. 16. stol. , potom se majitelé rychle střídali. Kdy tvrz přesně zanikla, určitě nevíme. Naposledy se připomíná r.1675. Tvrz zchátrala a tak majitelé statku nechali na začátku 18. století vystavět místo ní pohodlnější a rozsáhlejší zámek. Od roku 1853 je majitelem Suchdola dr. František Ladislav Rieger , národní , politický a osvětový vůdce národa. Pro svou ženu Marii, dceru Františka Palackého, založil na zdejším zámku krásný růžový sad a ořechovou alej. Stavebník zámku není znám. Obdélná patrová stavba s arkádou v přízemí na straně do dvora, dnes zazděnou. K západnímu průčelí přistavěn v 19. stol. portikus.
Hrady a zámky v Čechách A-Z na cesty; Sedlčanský zpravodaj, 20.6. 2011

Vývoj událostí místa