Zámek byl přestavěn ze starší tvrze, jejíž zbytky se dochovaly dodnes a tvoří část jižního křídla. V 19. stol. byl zámek novogoticky přestavěn. Od roku 2000 je majetkem firmy INTEC, která jej přestavuje na své reprezentativní sídlo.
zámecké křídlo s pozůstatkem tvrze
Ves Neustupov existovala již v 11. století, ze kdy se datuje nejstarší část kostela. První zmínka o vsi však pochází až z let 1279-1288 a o jejích majitelích, vladycích z Neustupova až z roku 1364. Někdy v té době také vznikla jen pár metrů od kostela, snad v místě předpokládaného staršího sídla souvisejícího s kostelem, nová gotická tvrz. Od druhé poloviny 15. století do druhé půle století následujícího patřil Neustupov Radimským ze Slavkova, poté jej drželi Kaplířové ze Sulevic. Po popravě Kašpara Kaplíře na Staroměstském náměstí 21.6. 1621 bylo jeho bezhlavé tělo uloženo ve zdejším kostele, zkonfiskované panství získal don Martin de Hoeff-Huerta. Po jeho desetileté vládě následovala hrabata z Pöttingu, od roku 1681 Bissingenové a od roku 1809 Rombaldiové. Posledními majiteli byli od roku 1892 Aichelburgové, kterým byl Neustupov po roce 1948 zabaven. ...
Pavel Zany Komárek, 12.4. 2004

historie

Asi ve čtvrtině 16. stol. přešel zámek, tehdy ještě tvrz, v důsledku úmrtí Jana Radimského na vdovu po něm Annu Ciplovnu z Kravska a z Šelemberka (zemřela cca r. 1548 ), která se znovu provdala za Petra II. Mrackého z Dubé a z Prčice (zemřel r. 1554). Tito manželé měli dva syny, Petra III.Mrackého z Dubé a Viléma II. Mrackého z Dubé, ale tito velice brzy po svých rodičích zemřeli, všichni mezi lety

Středočeský kraj,  Benešov  (BN), Neustupov