Hrady.cz
Částečně zatopený, opuštěný lom severozápadně nad obcí Vrbčany s vodní plochou 0,7 ha a maximální hloubkou 1,5 m.
Lom u Vrbčan
Graficke pismenko Příjemná zastávka při putování tímto krajem. Částečně zatopený, opuštěný lom se nachází severozápadně nad obcí Vrbčany a je jako stvořený na rande nebo na odpolední piknik či výlet s dětmi. V případě nouze se lze i zchladit ve vodách lomu. Celková hloubka lomu je běžnými potápěčskými přístroji neměřitelná, ale prachobyčejný metr ukáže od 1–1,5 m. Nalézají se zde především okounci, jiná vodní havěť nebyla spatřena. Dno je pokryto blátem s bujnou hustou vegetací. Na místo se dá dojet bez problémů autem. Rozloha vodní plochy lomu je 0,7 ha. Geologická charakteristika: Kutnohorské krystalinikum, metagranity kutnohorské skupiny, resp. kouřimského příkrovu. Lom otevřen ...