Raně barokní zámek byl postaven roku 1649. V letech 1659–1660 byl rozšířen o boční křídla. Kolem zámku je neupravovaný park s velkou sbírkou dřevin. Zámek prochází postupnou rekonstrukcí.
Pohled na zámek v zimě
Křinecký zámek je od 19. července 2009 částečně zpřístupněn veřejnosti, přičemž stále probíhá jeho postupná rekonstrukce.
Eva Harapesová, 19.7. 2009

Expozice na zámku:

1. Zámecká expozice - zahrnuje výstavy Stará škola a Móda 20. století. - Expozice přibližuje život šlechty na zámku. Zavede návštěvníky do Velkého barokního sálu s kaplí Panny Marie Sedmibolestné (místo konání koncertů a svateb), dále do přístupné části prvního patra s přípravnou pokrmů, panskou jídelnou a unikátními tzv. Modrými salonky. V části druhého patra je výstava Stará škola - umožní návštěvníkům vrátit se do školních let a prohlédnout si mnoho učebních pomůcek a exponátů z různých dob. Expozice zahrnuje dobově vybavený byt učitele. Výstava "Móda 20. století" - expozice šatů daného období.
2. Expozice secesního plakátu - Stálá expozice plakátů z období secese ze sbírky H-Posters. Unikátní expozice, čítající několik desítek kusů originálních secesních plakátů různých žánrů.

Středočeský kraj,  Nymburk  (NB), Křinec