Vyhlídková plošina umístěná na stavbě vodojemu v polích u obce Bratčice. Vodojem byl postaven v roce 2003 a plošina byla zpřístupněna v září téhož roku. Z místa je kruhový výhled do okolí i na nedaleké vrchy – např. Výhon a Pálavu.
rozhledna na vodojemu
zadní pohled na rozhlednu
Graficke pismenko Vodojem je umístěn na nízkém návrší v sousedství silnice spojující obce Bratčice a Sobotovice, takže automobilem nebo na kole je možné zastavit přímo u něj. Vzhledem k umístění v polích a na mírném návrší umožňuje vyhlídková plošina kruhový výhled do okolí i při relativně malé výšce stavby (cca 6 m). Vidět je nejen nejbližší okolí, ale nedaleké vrchy – Výhon, Pálavu, Bobravu, Krumlovský les, ale i např. Bílé Karpaty.
David Hamza , 30.12. 2010

rozhledna na vodojemu – Bratčice u Brna
    Stavba byla realizována firmou Vodohospodářské stavby Veselí nad Moravou v r. 2003. Pro veřejnost je přístupná od září 2003. Jedná se o vodojem opatřený na střeše vyhlídkovou plošinou přístupnou krakorcově vyloženým schodištěm obtáčejícím stavbu po obvodě.