Moje místa 0
Přes tři sta let památný starý dub, který své jméno nezískal podle svých tří kosterních větví, ale podle stanoviště na rozcestí tří lesních cest – do Kohoutovic, Žebětína a Bosonoh.
Dub Troják

Dub Troják

Graficke pismenko Pokud byste se na něj chtěli podívat pěšky, jeďte z Kohoutovic či Bystrce autobusem č. 50 nebo 52 na zastávku Stará dálnice, přejděte cestu, projdete pod mostem a po lesní asfaltové cestě jděte zhruba tak 2 km. Na kole zde vede ze stejného místa (Stará dálnice) příjemná lesní cesta s mírným stoupáním.
Tomáš Marek, 19.4. 2010

Dub Troják
    Na hranicích Brněnských městských částí Bosonohy, Kohoutovice a Žebětín nalezneme mohutný starý dub, který od dávných časů nese název Troják. Schází se u něj tři lesní cesty vedoucí do tří bývalých obcí: Bosonohy, Kohoutovice a Žebětín. Kohoutovičtí kolem něj v minulosti chodívali po nestarší cestě z Kohotovic na hřbitov do Žebětína. Dnes kolem něj chodí jen výletníci a houbaři. Od 15.1.1987 je vyhlášen památným stromem a v příměstských

Tomáš Marek (MarcoRave), 19.4. 2010