Nad bývalým rybníkem Roudník u Vícova se nachází národní přírodní památka Za Hrnčířkou s výskytem vzácné flóry. Jde o dvě samostatné lokality na katastrech Vícov a Ohrozim.
Graficke pismenko Mezi obcí Vícov a městem Plumlov v polích protéká potůček. Ve středověku tu býval rybník Roudník. Severně nad prostorem bývalého rybníka je na katastrálním území Vícov vyvýšenina zvaná Malá Horka. Právě zde se vyskytuje vzácná teplomilná a kyselomilná květena s převahou koniklece. Tato přírodní památka má rozlohu necelých 0,95 ha a státem je chráněna již od roku 1952. Asi 600 m východně bylo vymezeno i druhé chráněné území na katastrálním území Ohrozim. Jeho ochranné pásmo nepatrně zasahuje i na katastrální území Plumlov. Má rozlohu 5,63 ha a nese název Za Hrnčířkou. Kromě již zmíněného koniklece velkokvětého zde nalezneme např. len žlutý, růži ...
Ivo Rozehnal - zdroj - http://www.csophorepnik.estranky.cz a info v místě, 8.11. 2007