Barokní zámek postavený rodem von Üchtritz v letech 1661–65, přestavěný před r. 1760. Obdélná třípodlažní budova s výrazným východním rizalitem je dnes nevyužita, v havarijním stavu.
západní průčelí
Zámek se nachází v severní části obce, poblíž silnice č. 360 ze Świecie.
historie

Ves Giebułtów je uváděna od 14. století. V letech 1661–65 postavil majitel panství Christopf von Üchtritz na severním okraji vsi nevelký barokní zámek. Po polovině 18. století byl zámek přestavěn, jak dokládá letopočet 1760 na portálu, další úpravy následovaly v 19. i 20. století. Od posledních oprav roku 1963 zámek chátrá a pomalu se mění v ruinu – budova je v havarijním stavu, krovy (zejména ve střední části) jsou zhroucené, klenby v místnostech jsou propadlé. Zámek provedený italskými řemeslníky představuje jednu z prvních realizací nového barokního slohu ve Slezsku. Jde o obdélnou třípodlažní budovu orientovanou ve směru sever-jih s výrazným rizalitem vysunutým před střed východního průčelí. Osy průčelí jsou zvýrazněny pilastry. Sklepy jsou zaklenuty valenými klenbami s lunetami, přízemí dominuje velká střední síň. Zámek byl obklopen hospodářským dvorem a parkem.

Polsko, dolnośląskie,