rozhledna Obří výhledna

Háj víly Ozdravy
Obří výhledna je kamenná rozhledna v dětském komplexu Háj víly Ozdravy v Lázních Jeseník. Jedná se o osazený obrovský balvan z lomu v Ondřejovicích, upravený uměleckou kovářskou prací.
Graficke pismenko V lázeňském komplexu Lázně Jeseník, najdeme při turisty a pacienty vyhledávaném Balneoparku malou kamennou rozhlednu, nazývanou Obří výhledna. Jedná se o velkým kámen z lomu v Ondřejovicích, na kterém je umístěna ocelová plošina, ke které vede ocelový žebřík. Jde o zajímavé zdobené kovářské dílo. Výhledna však kromě zajímavého vzhledu moc výhledů na protější Zlatý Chlum bohužel neskýtá. Je totiž na úrovni místního porostu. Funkce výhledny je poněkud jiná. Je totiž součástí stezky Háj víly Ozdravy, která slouží dětem. Stezka nabízí procházku k domečku hejkala Zurčaly, opičí domek, dětský labyrint, kamenné Obroviště a nabízí netradiční dětské hádanky.
Rozehnal Ivo, 20.6. 2020
    věž