Balneopark, slavnostně otevřený v srpnu r. 2010, je koncipovaný jako stezka s několika zastaveními u bazénků a vodotrysků pro léčbu vodou podle léčitele V. Priessnitze. Návštěvníci mají možnost zdarma vyzkoušet staré léčebné procedury. Součástí jsou zrekonstruované sluneční terasy lázní Jeseníky.
Lázně Jeseník – Balneopark – koupele nohou a daší specialitky
© Ivo Rozehnal, 07/2011

V Lázních Jeseník, asi 300 m za hlavní budovou Priessnitzova sanatoria ve stráni, je vybudován unikátní Balneopark. Slavnostně byl otevřen v srpnu 2010. Jedná se o soustavu starých léčebných procedur, které si zdarma může vyzkoušet každý příchozí. Podmínkou je pouze odvaha, zdravotní stav a počasí.
Samotný Balneopark se skládá z několika částí – 1. Priessnitzovy přírodní lázně horních a dolních končetin (bazének), 2. Priessnitzova koupel nohou s akupresurou, 3. Priessnitzova lavice, 4. Priessnitzovy střiky, 5. Převlékárna, 6. Vodopád, 7. Pamětní kámen, 8. Priessnitzova sprcha, 9. Jezírko a 10. Sluneční terasy.
Balneopark je velmi atraktivní a vhodně doplňuje zdejší areál lázní. V okolí je několik pramenů, minigolf a např. tenisový areál. Samozřejmě k občerstvení a dobré kávě není nijak daleko. To vše v nádherné přírodě a s unikátním pohledem na Jeseníky.
Ivo Rozehnal , 20.7. 2011

Vložit do oblíbených