Kamenný kostel byl postaven v 1. pol. 17. stol. a r. 1888 byl přestavěn v novogotickém stylu. Vnitřní vybavení kostela je dílem sochaře a řezbáře Bernarda Kutzera (1794-1864) a jeho syna Raimunda Kutzera (1833-1919). Kostel není v současnosti využíván a chátrá.
Horní Údolí - kostel
Kostel se nachází na samém konci Horního Údolí (součást města Zlaté Hory v Jeseníkách). Spojení autobusem ze Zlatých Hor.
2.8. 2005
turistické

Dominantou obce Horní Údolí je kostel sv. Jana Křtitele z 1. poloviny 17. stol., přestavěn novogoticky koncem 19 stol. (1888). Jedná se o kamennou stavbu, se zajímavou výzdobou od místního sochaře a řezbáře Bernarda Kutzera (1794-1864) a jeho syna Reimunda Kutzera. U hřbitovní zdi litinový kříž, též od B. Kutzera. Z Horního Údolí vycházela procesí k poutnímu kostelu Panny Marie Pomocné (Maria Hilf). Na cestě dlouhé 6 km projdete okolo dalšího kostela sv. Marty, který je dnes již zříceninou. Modrá turistická značka pokračuje až na Zámecký vrh ke zřícenině hradu Edelštejn.

Olomoucký kraj,  Jeseník  (JE), Horní Údolí