Kamenná boží muka z roku 1899 s masivním sloupem a velkou lucernu. Výklenek lucerny, kde byla původně soška či obrázek, je v současnosti prázdný. Na vrcholu lucerny je kovový kříž. Boží muka byla v Čechách stavěna od gotiky, představují sloup, u kterého byl před ukřižováním bičován Ježíš Kristus.
© Milan Caha 09/2013
Graficke pismenko Kamenná boží muka z roku 1899 stojí v centru obce, před osmibokou centrální kaplí. Boží muka mají poměrně robustní sloup a velkou lucernu či kapličku. Mělký výklenek lucerny, který původně obsahoval sošku či svatý obrázek, je v současnosti prázdný. Na vrcholu lucerny je kovový kříž. Boží muka byla v Čechách stavěna od gotiky, představují sloup, u kterého byl před svým ukřižováním bičován Ježíš Kristus.

křížek, boží muka
     Klatovy  ( KT)